AWN afdeling Rijnstreek

Uit Limes-wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

AWN afdeling Rijnstreek

Archeologie brengt ons dichter bij het verhaal over ons verleden. Het verhaal van onze voorouders zit voor een groot deel in de bodem. Er zijn vele mogelijkheden om dat verhaal te ontdekken. Van lezen over tot zelf actief meedoen aan archeologisch onderzoek. AWN Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie helpt u daarbij.

Meehelpen met de opgravingen? Heeft u belangstelling om actief deel te nemen aan het veldwerk, dan kunt u bij de veldcoördinatoren vernemen welke projecten in uitvoering zijn of binnenkort zullen komen en voor de precieze gegevens over plaats en tijd. Met nadruk wordt erop gewezen dat ervaring absoluut niet vereist is.

Restaureren, tekenen en vondstverwerking Deze werkzaamheden vinden plaats, elke maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur (behoudens als er een feestdag of lezing is) en op de dinsdagmiddag van 11:00 tot 16:00 uur in onze werkruimte, in het Archeologiehuis_Zuid_Holland_Alphen_aan_den_Rijn (eens de Romeinse hoeve uit Rijswijk, "de Villa van Rijswijk"), Archeonlaan 1A, 2408 ZB te Alphen aan den Rijn. E-mailadres: awnrijnstreek@yahoo.com. Onze website: http://www.awn-archeologie.nl/afdeling/rijnstreek/.


De werkruimte is ondergebracht in het Archeologiehuis van de provincie Zuid-Holland