Romeins schip Woerden: Per Mare ad Laurium: verschil tussen versies

Uit Limes-wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Romeins vrachtschip in Woerden)
(Romeins vrachtschip in Woerden)
Regel 1: Regel 1:
= Romeins vrachtschip in Woerden =
+
= Romeinse rijnaak in Woerden =
  
[[Bestand:LogoRSW.jpg|175px|right]]Sinds 2009 exploiteert Stichting Romeins Schip Woerden (RSW) de “Per Mare ad Laurium”, de door Bouwloods Utrecht gebouwde reconstructie van het in 2003 bij Leidsche Rijn opgegraven Romeinse vrachtschip 'De Meern 1'. RSW verzorgt elke zaterdag met deze reconstructie individuele arrangementen over de singels van Woerden; deze zijn specifiek bedoeld voor individuele gasten en kleine gezelschappen.  
+
[[Bestand:RSWlogo.png|175px|right]]Sinds 2009 exploiteert Stichting Romeins Schip Woerden (RSW) de “Per Mare ad Laurium”, de door Bouwloods Utrecht gebouwde reconstructie van de in 2003 bij Leidsche Rijn opgegraven Romeinse rijnaak 'De Meern 1'. Voor grotere gezelschappen (vanaf plm. 12 tot maximaal 72 personen) zijn diverse groepsarrangementen op alle dagen van de week mogelijk. Afhankelijk van uw wensen vaart het schip dan over de singels, de Oude Rijn en/of de Grecht.
  
Daarnaast zijn voor grotere gezelschappen (vanaf plm. 12 tot maximaal 72 personen) diverse groepsarrangementen op alle dagen van de week mogelijk. Afhankelijk van uw wensen vaart het schip dan over de singels, de Oude Rijn en/of de Grecht.
+
Daarnaast verzorgen wij elke zaterdag met deze reconstructie het Historisch arrangement over de singels van Woerden; dit is specifiek bedoeld voor individuele gasten en kleine gezelschappen (tot maximaal 12 personen).  
  
[[Bestand:Schip woerden-5436.jpg|200px|thumb|left|]]Tijdens vrijwel al onze arrangementen beginnen wij met een korte inleiding op de Romeinse zolder van het Stadsmuseum Woerden, waarna onze gids u meeneemt door de historische stad op weg naar het schip. Tijdens de vaart informeert de gids u over de bouw van het schip, de vondst van het origineel en de noordgrens van het Romeinse rijk (de Limes).
+
[[Bestand:Schip woerden-5436.jpg|200px|thumb|left|]]Tijdens vrijwel al onze arrangementen beginnen wij met een korte inleiding in ons Limesmuseum, Kerkplein 18 Woerden, waarna onze gids u meeneemt door de historische stad op weg naar het schip. Tijdens de vaart informeert de gids u over de bouw van het schip, de vondst van het origineel en de noordgrens van het Romeinse rijk (de Limes).
  
 
Het seizoen loopt van medio april tot eind september.
 
Het seizoen loopt van medio april tot eind september.

Versie van 17 apr 2017 om 22:07

Romeinse rijnaak in Woerden

RSWlogo.png
Sinds 2009 exploiteert Stichting Romeins Schip Woerden (RSW) de “Per Mare ad Laurium”, de door Bouwloods Utrecht gebouwde reconstructie van de in 2003 bij Leidsche Rijn opgegraven Romeinse rijnaak 'De Meern 1'. Voor grotere gezelschappen (vanaf plm. 12 tot maximaal 72 personen) zijn diverse groepsarrangementen op alle dagen van de week mogelijk. Afhankelijk van uw wensen vaart het schip dan over de singels, de Oude Rijn en/of de Grecht.

Daarnaast verzorgen wij elke zaterdag met deze reconstructie het Historisch arrangement over de singels van Woerden; dit is specifiek bedoeld voor individuele gasten en kleine gezelschappen (tot maximaal 12 personen).

Schip woerden-5436.jpg
Tijdens vrijwel al onze arrangementen beginnen wij met een korte inleiding in ons Limesmuseum, Kerkplein 18 Woerden, waarna onze gids u meeneemt door de historische stad op weg naar het schip. Tijdens de vaart informeert de gids u over de bouw van het schip, de vondst van het origineel en de noordgrens van het Romeinse rijk (de Limes).

Het seizoen loopt van medio april tot eind september.

Voor meer informatie en boekingen: romeinsschipwoerden.nl

PMAL700.jpg