Video LiMissie

Uit Limes-wiki
Versie door Emil (Overleg | bijdragen) op 3 jun 2015 om 09:38

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

1. Langs de Romeinse Limes - van Katwijk naar Alphen aan den Rijn

Deze etappe langs de Romeinse Limes begint in Katwijk en eindigt in Alphen aan den Rijn. In Leiden ligt een reconstructie van een Romeinse fort in park Matilo. In het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden zijn veel Nederlandse Romeinse vondsten ten toon gesteld.

2. Limes van Zwammerdam naar Utrecht (Domplein)

Deze etappe langs de Romeinse Limes begint in Zwammerdam en eindigt in Utrecht onder (!) het Domplein. Bezoek in Dom Under de fundamenten van Romeins Utrecht. In Woerden is een boottocht met een Romeins schip te maken. In de Meern staat het in moderne stijl gereconstrueerde Castellum Hoge Woerd met bezoekerscentrum.

3. Limes in en rond Woerden

Deze etappe langs de Romeinse Limes speelt zich af rondom Woerden waar veel van de Limes zichtbaar is gemaakt.

4. Langs de Romeinse Limes - van Utrecht (Domplein) naar Wijk bij Duurstede

Deze etappe langs de Romeinse Limes begint in Utrecht onder (!) het Domplein en eindigt in Museum Dorestad in Wijk bij Duurstede. Bij Fort Vechten is Castellum Fectio zichtbaar gemaakt. Deze route vormt een prachtige fietstocht of een prachtige wandeling langs de Kromme Rijn.


5. Langs de Romeinse Limes - van Wijk bij Duurstede naar Nijmegen

Deze etappe langs de Romeinse Limes begint in Museum Dorestad in Wijk bij Duurstede en eindigt in Museum Het Valkhof in Nijmegen. In Ommeren staat een Heemkundig Museum met Romeinse vondsten , in Arnhem komt een reconstructie van Castra Herculaneum. Bijzonder is de Romeinse tempel onder de kerk in Elst. De laatste is op afspraak te bezichtigen. Deze etappe is een mooie toertocht met de auto langs de zuidoever van de Neder-Rijn.


6. Langs de Romeinse Limes - van Nijmegen naar de Duitse grens

Deze etappe langs de Romeinse Limes begint in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Onderweg is er de Romeinse tempel onder de kerk in Elst. Deze is alleen op afspraak te bezichtigen. Via Castra Herculaneum in Meinerswijk bij Arnhem voert de route via waterplas de Bijland naar Tolkamer bij de Duitse grens. In Duitsland zijn de Romeinse reconstructies in Xanten het bezoeken waard. De etappe is een mooie toertocht met de auto door het rivierenland.

Verslag van het project LiMissie'

De Limissie: Een samenwerkingsproject van de LEADER gebieden Leidse Ommelanden, Weidse Veenweiden, Kromme Rijnstreek, Riviergebied West en Oost 1 oktober 2012 – 31 maart 2015